torstai 30. lokakuuta 2014

Pihaprojekti syyskuussa



Meitä käytettiin lapsityövoimana, kun kunnostimme koulun istutuksia. Kärräsimme multaa kottikärryillä.
Yhteistyö oli ainakin tytöillä mahtava! Kärräsimme vauhdilla multaa, kun pojat laiskottelivat. Kun kottikärryillä vietiin multaa istutuspaikoille, sankoja täytettiin multakasan vierellä. Tasoituksen hoidimme ensiksi itse, mutta totesimme että se olisi parempi, jos Johanna olisi tasoittamassa multaa. Kitkeminen oli ihan hauskaa, mutta vaahteroiden repiminen istutuksista oli aika rankkaa.


 Noora ja Anna


Oli kuuma päivä koulussa. Meidän piti lapioida multaa kukkaistutuksille. Ensin tytöt lapioivat multaa 20 minuuttia. Siinä touhutessa tuli hiki. Tytöt saivat yli 15 kottikärryllistä multaa lastattua istutuksille. Poikien vuoro oli seuraavaksi. He saivat vain jotain viisi kottikärryllistä multaa lastattua istutuksille. Mutta sitä ennen olimme keränneet kukkaistutuksilta kaikki rikkaruohot pois ja se oli rankkaa hommaa.

Nora ja Ellis


Mullan levityksessä levitimme ämpärillisiä multaa, myös osan 4B -luokan mullasta. Teimme niin paljon töitä, että tuli hiki. Pojat leikkivät osan ajasta tulivuoriprojektia. Pihaprojekti tuntui raskaalta työltä. Yhteistyö oli tytöillä mahtava! Kun muut veivät juosten kottikärryjä, niin muut täyttivät ämpärit. Kun kottikärryt tulivat, niin ämpärit olivat täynnä ja kaadoime multaämpärit kottikärryyn ja lasti lähti kulkemaan. Lapioimme multaa vauhdikkaasti ämpäreihin. Kitkemisessä meni todella paljon vähemmän aikaa kuin mullan levityksessä. opettajamme oli ylpeä tehdystä työstämme.

By Ella & Miksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti